Nažalost, za sada samo u Kini

Kako javlja Engadget, kineska kompanija Xiaomi je predstavila svoj najnoviji smart TV sa dijagonalom od 49 inča, 4K rezolucijom i, pomalo iznenađujuće, cijenom od svega 640 dolara.

Naime, riječ je o drugom pametnom televizoru koji stiže iz ove kineske kompanije (prvi su predstavili u septembru prošle godine), na kojem ćete pronaći Android operativni sistem sa MIUI TV skinom i podrškom za učitavanje drugih TV aplikacija, 49-inčni 4K ekran za koji su zaslužne kompanije LG i CSOT, te aluminijski okvir debljine 6,2mm. Ostatak hardverskih specifikacija uključuje MediaTek MStar 6A918 čip sa četverojezgrenim procesorom frekvencije 1,45GHz i Mali-450 MP4 grafičkim čipom, 2GB RAM memorije, 8GB memorije za pohranu podataka i microSD slot sa podrškom za kartice kapaciteta do 64GB.

Sa televizorom ćete za već spomenutih 640 USD dobiti i Bluetooth daljinski upravljač (sa zgodnim zvučnikom koji se aktivira putem TV-a, a koji vam može pomoći da daljinski pronađete ukoliko ga izgubite negdje u kući), kao i odvojene zvučnike povezane posebnim kablom, te Bluetooth subwoofer, koji zbog debljine televizora od 15,5mm nisu mogli biti smješteni u njegovo kućište.

Novi Xiaomi pametni TV na kinesko tržište stiže 27. maja ove godine, a za sada nije poznato da li će ikada stići na Zapadno tržište.

1/1