Kako izvještava DigiTimes, AMD-ovi Zen procesori, koji bi trebali predstavljati prekretnicu za kompaniju, odgođeni su za prvi kvartal naredne godine – tačnije, procesori bi trebali biti lansirani na CES-u 2017. Iako tačan datum izlaska AMD-ovog next-gen procesora nije bio poznat, analitičari su pretpostavljali da je kompanija planirala njegovo objavljivanje u četvrtom kvartalu ove godine.

Na kraju krajeva, AMD se pripremio za to.

Ono što je također interesantno jeste to da je i Intel odlučio svoje nove Kaby Lake procesore, planirane za treći kvartal ove godine, lansirati tek u narednoj godini, također na CES-u.

Razlog za ovakav Intelov potez je slabija potražnja na PC tržištu, zbog čega firma još uvijek nije rasprodala dovoljan broj svojih starijih procesora (hoćemo drastična sniženja). AMD-ovi razlozi, pak, nisu poznati.

AMD bi zaista trebao malo požuriti sa Zenom, budući da svi znamo da im je potrebna omanja revolucija u ponudi procesora. Čekanje Intela bi se moglo pokazati kao strašno pogrešan potez u osjetljivom vremenu za kompaniju.

1/1