Xiaomi, koji skoro pa mete konkurenciju svojim dobrim odnosom cijene i kvaliteta, upravo je predstavio novu verziju jednog njihovog popularnog uređaja. Njihova fitness narukvica Mi Band, prodana je u preko 20 miliona primjeraka, a od sada će u svom nazivu imati broj 2.

Xiaomi Mi Band 2 se od svog prethodnika najviše razlikuje po tome što integriše 0,42-inčni OLED displej, sa staklom otpornim na ogrebotine i premazom koji će pokušati smanjiti prljanje i ostavljanje otisaka prstiju. Dodatak osnovnim mogućnostima prethodnika su pulsmetar ili praćenje otkucaja srca, pređena udaljenost i procjena utrošenih kalorija, a ekran će kao novitet olakšati njihovo praćenje. Narukvica ima podršku za Bluetooth 4.0 LE, IP67 certifikat za vodootpornost, težinu od svega 7g i bateriju koja će obezbijediti autonomiju do 20 dana.

Zbog svega ovoga, Xiaomi je morao podići cijenu svoje Mi Band 2 narukvice za sedam dolara više od prethodnika, ali iako košta 23 dolara, još uvijek je cjenovono veoma konkurentan. Mi band 2 u prodaju kreće 7. juna.

1/1