Brojne velike kompanije često se susreću sa problemima odlaganja lansiranja i isporukom novih proizvoda, a teško je i zamisliti kako je onim manjim kompanijama ili startup-ima koje budu pogođene velikim brojem narudžbi za koje nisu bili spremni.

To se najčešće dešava proizvodima koji naprave bum na platformama kao što su Kickstarter ili Indiegogo, jer u njihovim početnim idejama, takvi ciljevi nisu bili u planu. Ipak, Indiegogo ima u planu pomaganje takvim kompanija, pa su zbog toga formirali partnerstvo sa kompanijom Arrow Electronics. Ideja je da ovo partnerstvo pomogne drugim manjim kompanijama ako one to žele, u vidu dizajna i proizvodnje, pa čak i inžinjerskim uslugama, u vrijednosti do 500.000 dolara. Tu bi bio uključen i popust na razne dijelove i softver, što bi ovim kompanijama omogućilo da bolje upravljaju svojim finansijama, te da svoje proizvode mogu isporučiti na vrijeme.

Naravno, podršku neće dobiti svi projekti, već oni za koje Arrow ocijeni da su važni i ostvarivi. Isti će dobiti i značku na njihovoj stranici projekta koja će ukazivati na podršku Arrowa.

1/1