Adobe je lansirao paket alata za lagano kreiranje dopadljivog grafičkog sadržaja za brzo dijeljenje i širenje društvenim mrežama, kojeg zahvaljujući već spremnim animacijama, pozadinskoj muzici i različitim dizajnerskim elementima može koristiti svako bez obzira na nivo iskustva.

Paket po imenu Spark namijenjen je stvaranju upečatljivog viralnog sadržaja. Ideja koja stoji iza razvoja alata jeste omogućivanje firmama, zajedno sa blogerima i studentima, jednostavno predstavljanje ideja internet javnosti. Posebna prednost Sparka je to što je besplatan, tako da budući marketinški stručnjaci ne moraju imati mastan budžet kako bi se zadali u posao.

Servis omogućuje kreiranje vrhunski dizajniranog sadržaja u roku od nekoliko minuta – dovoljno je da ubacite slike i tekst, odaberete dizajnerski predložak, animacije, ikonice, muziku te uživate u profesionalnoj kvaliteti posta, animacije ili web priče.

Kako kažu u Adobeu, sve što vam za Spark treba jeste nešto za reći.

Više o njegovim mogućnostima možete pročitati (i početi ga koristiti) ovdje. Pored web verzije koja svima omogućuje korištenje bez obzira na uređaj, na raspolaganju imate i iOS aplikacije, koje su zapravo prerađeni Slate, Voice i Post. Ukoliko ste bili korisnik ovih aplikacija, na raspolaganju ćete još uvijek imati svoje projekte.


 

1/1