Po ugledu na LG G5, novi Moto X telefoni bi također mogli imati neku vrstu modularnog dizajna. Sudeći prema novim procurjelim fotografijama i specifikacijama, Moto X za 2016 godinu će dolaziti u dvije verzije.

Jedan sa kodnim imenom Vertex, dok drugi nosi kodno ime Vector Thin. Informacije koje prenosi The Next Web kažu da će high end model, Vector Thin, donijeti Snapdragon 820, 3GB ili 4GB RAM-a, 32GB flash memorije, 5,5-inčni QHD AMOLED ekran, te kameru od 16 MP sa laserski asistiranim autofokusom.
Vertex će biti namijenjen srednjem segmentu tržišta, a integrisat će 5,5-inčni 1080p AMOLED ekran, Snapdragon 625, 2GB RAM-a i 16GB flash memorije, odnosno 3GB RAM-a i 32GB prostora za pohranu podataka, te 13MP kameru.

Ipak, vjerovatno ono svima interesentnije je da će imati podršku za svoj sistem modula, nazvan "Amps". Jedna od fotografija otkriva, docking konektore sa stražnje strane, a Amps bi za sada trebao podržavati šest modula - stereo zvučnike, eksternu bateriju, grip za kameru sa optičkim zumom, pico projektor, te tvrdokorno kućište sa širokougaonim objektivom za kameru.

Za sada nema podataka o cijenama i datumu dostupnosti, a više detalja se očekuje na Lenovo Tech World događaju 9. juna.

1/1