Nvidia je uz svoje nove grafičke kartice predstavila i Ansel, alat za "fotografisanje u video igrama" – da, marketinška terminologija je ovdje intenzivna, ali alat zaista zvuči korisno. 

Naime, Nvidijin Ansel, koji je dobio ime po poznatom fotografu Anselu Adamsu, omogućuje kretanje virtuelnim svijetom igre i hvatanje atraktivnih momenata, uz mogućnost korištenja brojnih filtera za podešavanje osvjetljenja, boje, ubacivanje efekata, itd. Također, moći ćemo lako uhvatiti screenshotove od 360 stepeni, koje je zatim moguće detaljno pregledati u kakvom VR headsetu.

"Pokažite svoju kreativnost, humor, stil, a možda čak postanete i naredni profesionalni igraći fotograf." – kažu u Nvidiji u svom blog postu koji počinje rečenicom "Igraća fotografija je nova umjetnička forma".

Ansel će uskoro biti dostupan za vlasnike GeForce GTX kartica, s tim da ga igre moraju posebno podržavati – u početnu kolekciju onih u kojima ćemo moći koristiti Ansel spadaju The Witness, Lawbreakers, No Man's Sky, Paragon i The Division.

1/1