Ili Warhammer 40,000

Zemlja je na koljenima, napadači su pretvorili Eiffelov toranj u ogromni reklamni pano, a na mjestu Big Bena je divovska krofna. Mnogi dobri ljudi su izgubili kosu pokušavajući odbraniti civilizaciju od nadolazeće sile iz svemira, a vi ćete biti na prvoj liniji, kontrolišući kapetana Reyesa i Tier 1 Special Operations jedinicu, s kojom ćete predvoditi jedan od posljednih zemaljskih svemirskih brodova.

Activision je zvanično najavio novi Call of Duty i ovaj put je on smješten u svemir. Infinite Warfare, kako se najnoviji dio zove, malo će promiješati bajatu Call of Dutyjevu gameplay formulu i ponuditi borbe svemirskih brodova širom Sunčevog sistema, egzotična nova okruženja i nadajmo se, osvježavajuću radnju. 

1/1

Uprkos svemu ovome, u igri neće biti vanzemaljaca – umjesto toga, borit ćemo se protiv frakcije po imenu "Settlement Defense Front" nakon što dotična iznenada napadne Pariz, Houston, Lukavac i druga bitna mjesta. Još jedna čudna stvar je to što u ovoj Activisionovoj viziji budućnosti još uvijek ima mjesta za tradicionalne automobile. 

Infinite Warfare stiže 4. novembra za PC, PS4 i Xbox One. Dakle, nema iznenađenja. Prvi trailer pogledajte ispod: