Gamespot je pustio u opticaj dva gameplay videa iz Outlasta 2, koje je neka dobra duša spojila u jedan video od 10-ak minuta. Gameplay djeluje mnogo strašnije i napetije od onog u prethodnom dijelu te sadrži više "sitnijih" trzavica od kojih vam srce stane (ono "sitnijih" stavljam pod navodnike, jer za živce nekih ljudi stvari tipa vrana koja im izlijeće pod nos uz infarktno kreštanje nakon što otvore prozor definitivno neće biti sitnica).

Bacite pogled:


Totalno smirujući pogled na totalno smirujuće selo

Igra je smještena u setting prvog dijela, ali na drugoj lokaciji i sa drugačijim likovima, koji su po svemu sudeći kanibali, a može biti i da nisu ljudi. Prema videu, radnja bi mogla imati antireligijsku temu, mada ostaje da se vidi da li će autori malo promućkati stvari kako bi igra bila originalnija od hrpe sličnih filmova.

Vrijedna naglašavanja je modifikacija Unreal Enginea 3 koja je autorima omogućila kreiranje uvjerljivih noćnih prizora slabo osvijetljenog sela – atmosfera provlačenja kroz rupe u žičanim ogradama i vucaranja po blatu do naredne bandere sa svjetiljkom je odlično prenesena.

Outlast 2 stiže u jesen.

1/1