U današnjoj ekonomiji sve je teže spakovati se i otići na koncert omiljene grupe preko par država. Stoga nam je Google, dobronamjeran kakav jeste, na pravi internetski način savršeno prikaladan za digitalnu eru odlučio olakšati život i skratiti muke.

YouTubeov live streaming namijenjen je prenosu sportskih događaja, koncerata i raznoraznih okupljanja druge vrste, a ponajviše predstavlja pripremu servisa za VR boom.

"Prvobitnu podršku za videe od 360 stepeni uveli smo u martu 2015. Od muzičara, do brendova, kreatori su uradili neke nevjerovatne stvari sa ovom tehnologijom. Sada će biti u stanju raditi i više kako bi fanove doveli direktno u svoj svijet, sa live streamingom od 360 stepeni. A nakon godina live streaminga Coachelle za fanove širom svijeta koji ne mogu dođi na festival, ove godine ćemo vam prikazati festival kao nikada do sada preko live streaminga određenih umjetnika u 360 stepeni ovog vikenda." – stoji na zvaničnom YouTube blogu.

Pored toga, YouTube dobija i podršku za 3D zvuk u on-demand videima.

Google je sarađivao sa određenim kompanijama, poput VideoStitcha i Two Big Earsa, specijalizovanim za razvoj ovih tehnologija kako bi one kvalitetno funkcionisale na YouTubeu.

1/1