Al' je zato skup

Sharpov RoboHon, smartphone koji je najavljen prošle godine, sada je moguće naručiti po cijeni od nevjerovatnih 1800 dolara. Da podsjetimo, RoboHon na svojim leđima ima ekran od 2 inča i radi na Androidu 5.0. Sa njime možete komunicirati preko glasovnih komandi, a može i automatski snimati fotografije, grupne selfieje i videe koje po potrebi projektuje na zidu sobe, zahvaljujući ugrađenom projektoru koji se nalazi na njegovoj glavi.

RoboHon čita poruke koje ste dobili, a može se koristiti i kao alarm, samo što vam ovaj alarm još i poželi dobro jutro. Naravno, ovo je japanski robo-smartphone, pa je dovoljno kulturan da vam pored pozdrava ujutro, poželi i laku noć uveče.

Oni koji ga nabave, pored standardne cijene morat će plaćati i 6 dolara mjesečno za RoboHonove karakteristike koje se odnose na prepoznavanje glasa, jer će tek komunikacijom sa RoboHonom moći iskoristiti sve njegove prednosti. To uključuje i pozivanje taksija tako što mu jednostavno naredite da ga pozove ili kreiranje podsjetnika. Naime, upotreba RoboHona se zasniva na ideji upotrebe glasa kao primarnog sredstva kako biste pristupili njegovim funkcijama, a ne korištenjem aplikacija u iste svrhe.

Za sada, RoboHon je dostupan samo u Japanu, ali Sharp kaže da već rade na tome da ga učine dostupnim i u drugim dijelovima svijeta.


 

1/1