Adobe je najavio nove mogućnosti brojnih aplikacija svog Creative Cloud paketa, sa fokusom na programe za obradu zvuka i videa – dakle, prvenstveno Premiere Pro, After Effects, Audition i Media Encoder. 

Premiere Pro će tako omogućiti instantni početak editovanja velikih video fajlova već prilikom njihovog importovanja. Još bitnije je, međutim, uvođenje VR editovanja importovanog videa spojenog iz različitih izvora. Pri VR editovanju možete gledati video onako kako će ga vidjeti i gledalac, tako da baš kao i pri obradi standardnog videa imate potpunu kontrolu nad finalnim izgledom projekta. Također, korisnici će imati mogućnost i brzog nativnog editovanja videa ultra-visoke rezolucije kao što je 8K.


Ko zna, zna

Audition, pak, dobija Essential Sound panel koji bi, kako kažu u Adobeu, trebao svakome omogućiti dobijanje profesionalnih rezultata pri miksanju. Radi se o nekakvom poluautomatizovanom alatu koji vam omogućuje da označite različite klipove različitim kategorijama (npr. "Dijalog"), što će vama i programu omogućiti lagano primjenjivanje konzistentne jačine zvuka, efekata i drugih parametara u trenutnom projektu.

After Effects donosi poboljšan video i audio playback, efikasnije korištenje hardvera te responzivniji i pouzdaniji rad.

Adobe će ove novitete detaljnije prikazati iduće sedmice na sajmu Nacionalne asocijacije američkih emitera u Las Vegasu (NAB Show), dok više o njima možete pročitati na Creative Cloud blogu.

1/1