Direktor BlackBerryja, John Chen, rekao je kako njegova kompanija ove godine planira lansirati dva smartphonea srednjeg cjenovnog ranga. Jedan će imati fizičku tastaturu, dok će drugi imati dosta uobičajeniji touchscreen. Ovu informaciju prenio je The National, medijska publikacija iz Abu Dhabija koja svoje sadržaje objavljuje na engleskom jeziku.

Chen nije precizirao kada će se tačno ova dva nova BlackBerryjeva smartphonea naći u prodaji, ali svi se nadaju da će ovaj prelazak sa skupljih smartphonea na one cjenovno pristupačnije omogućiti kompaniji uspješan povratak na tržište pametnih telefona. Naime, BlackBerry je 2015. godine pustio u prodaju svoj prvi Android telefon, BlackBerry Priv, koji je zbog cijene od 700 dolara izazvao veliko negodovanje kupaca.

I sam Chen je priznao da su mu se mnogi poslovni klijenti požalili na cijenu, rekavši da je to ipak "prevelik zalogaj za njih", te da su više zainteresovani za smartphone koji koštaju oko 400 dolara.

Na kraju, Chen je intervju zaključio rekavši da je od preuzimanja direktorske pozicije ionako planirao učiniti BlackBerryjev smartphone biznis profitabilnijim, a ako to ne mogne uraditi, onda će se povući iz njega.

1/1