Kako bi spriječio osjetljivije članove svoje komune da dobijaju osip i iskakanje vena od nerviranja, Reddit je uveo mogućnost potpunog blokiranja korisnika. Do sada je blokiranje bilo ograničeno samo na prepisku putem privatnih poruka, a nova mjera će Redditovcima omogućiti da više uopšte ne viđaju postove i profile trolova i onih koji su se na mrežu registrovali samo radi maltretiranja drugih, kao i svih onih s čijim mišljenjem se ne slažu.

Pri tome, korisnik koji je predmet blokiranja o istom neće biti obaviješten. Kompletno obavještenje o ovom novitetu možete pročitati ovdje.

Iskreno, nismo sigurni koliko je ovo dobar potez. Redditova komuna je do sada bila poznata po tome što se mogla bez nekih većih poteškoća sama regulisati. Sveprisutno blokiranje bez notifikacija moglo bi smanjiti kvalitet diskusija na ovoj društvenoj mreži.

Pretpostavljamo da razlog za ovo leži u tome što se administratori sajta nisu mogli nositi sa svim prijavama uvredljivog sadržaja i prosuđivanju da li je dotični stvarno uvredljiv ili ne.

1/1