Federalna izborna komisija SAD-a (FEC), poslala je pismo kongresmenu Duncanu Hunteru u kojem od njega zahtijevaju objašnjenje za trošak od 1300 dolara na Steamu, koji je plaćen od sredstava namijenjenih troškovima njegove kampanje. Naime, ovaj novac se po zakonu ne smije koristiti za lične potrebe, nego je namijenjen finansiranju političkih kampanja.

Međutim, krivicu za trošenje državnog novca na igre kongresmen je navodno prebacio na svog sina, rekavši da je ovaj "slučajno" posudio njegovu karticu za uplatu na Steamu.

Treba napomenuti i to da je kongresmen često stajao u odbranu gaminga, pa je svojevremeno napisao i kolumnu u kojoj je rekao da za nasilje među tinejdžerima nije krivo igranje nasilnih igara, nego roditelji, te je tako stao u odbranu gamerskih developera.

Kongresmen Hunter ima vremena da do 9. maja odgovori na FEC-ov upit i da pokaže da želi nadoknaditi potrošeni novac. U suprotnom će se morati podvrgnuti reviziji od strane Komisije, odnosno detaljnom pregledu njegovih finansija.

1/1