Sa ciljem da se tržištu predstavi kao inovatorska kompanija koja može proizvoditi i luksuznije uređaje, HP je lansirao svoj novi laptop, nazvan Spectre, koji je predstavljen kao najtanji laptop na svijetu.

Spectre radi na Windows 10 OS-u, ima 13,3-inčni full HD ekran, a dolazi sa Intel Core i5 ili i7 procesorima i Bang & Olufsen zvučnicima. Ima bateriju koja po jednom punjenju pruža osam i po sati rada i tri USB-C porta, od kojih dva podržavaju Thunderbolt za konektovanje na skuplje monitore. Spectre će od 25. aprila biti dostupan za online prednarudžbe na HP.com i BBY.com sajtovima po početnoj cijeni od 1170 dolara, dok će se u Best Buy prodavnicama naći od 22. maja po početnoj cijeni od 1250 dolara.

Pored toga, HP je radio i na dva specijalna izdanja laptopa koji će biti predstavljeni u sklopu aukcije na kojoj će se prikupljati novac za Nelson Mandela fondaciju. Na njihovoj izradi HP je sarađivao sa dizajnerima Tordom Boontjeom i Jess Hannah, koji su napravili dva različita izdanja luksuznih laptopa u ograničenom broju: jedan je optočen dijamantima, dok drugi ima 18-karatnu pozlatu.


 

1/1