Sjećate li se FMV igara? Doduše, nije da ih ima mnogo pamtljivih. Najbolja je bez sumnje Gabriel Knight 2 – The Beast Within, u kojoj smo lovili vukodlaka po njemačkim šumama i selima. Dobro odglumljena, smještena na atraktivne lokacije i prepuna jezivih scena, ta avantura je mogla biti odličan uzor svim ostalim developerima koji su maštali o spajanju igara i holivudskih filmova.

Umjesto toga, iako žanr danas nije mrtav, definitivno je anemičan.

Međutim, razvojni tim Splendy Games odlučio je ubrizgati malo života u njega. Ovaj studio specijalizovan za kreiranje interaktivnih hibrida filmova i igara najavio je The Bunker, interaktivno filmoliko iskustvo sa stvarnim glumcima u kojem ćemo uskočiti u čizme posljednjeg preživjelog u atomskom skloništu, nakon što je nuklearna eksplozija zbrisala sve iznad površine. Gameplay će se odvijati u stvarnom engleskom državnom bunkeru.

1/1

Nažalost, nesretni protagonist neće biti ostavljen na miru da do kraja života jede konzervisanu hranu i razmišlja o tome da li na površini ima cvijeća, nego će u klasičnom avanturističkom stilu morati istražiti sklonište nakon što se u njemu počnu dešavati čudne stvari.

The Bunker izlazi u ljeto, a ispod pogledajte najavni trailer: