Na Twitter profilu jednog od potpredsjednika AMD-a, Roya Taylora, osvanula je informacija da će nadolazeći Watch Dogs 2 biti "visokooptimizovan" za AMD-ove GPU-ove i DirectX 12. Međutim, slijedeći link kojeg je Taylor postavio na TheCountryCallerov članak, možete otkriti da u njemu zapravo stoji da se za sada samo pretpostavlja da će igra biti optimizovana za AMD. Ubisoft nije otkrio detalje DirectX-a 12 u Watch Dogsu 2 i eventualnog partnerstva sa AMD-om.

Kako god, ukoliko se tvrdnja sa Taylorovog Twitter accounta pokaže kao istinita, bit će to veliki napredak za AMD, koji je do sada trpio zbog neadekvatnih performansi u brojnim visokoprofilnim igrama čiji su developeri usko sarađivali sa Nvidijom na optimizovanju grafike za njen Gameworks.

Doduše, dešavalo se i to da pojedini developeri optuže AMD za nedostatak saradnje, ali od tada je firma pokrenula GPUOpen inicijativu, pa vjerujemo da će ovaj put zaista biti drugačije.

Watch Dogs 2 je inače najavljen u januaru, s tim da je Ubisoft na ovomjesečnoj Konferenciji za proizvođače igara i zvanično potvrdio da se aktivno radi na nastavku optimizovanom za low level grafički API. Očekuje se da će igra biti predstavljena na ovogodišnjem E3-u.

1/1