I dok čekamo lansiranje novih verzija jedne od najboljih igara svih vremena i njena dva nastavka, Capcomov kultni horor serijal jučer je proslavio svoj 20. rođendan. Naravno, govorimo o dobrom starom Resident Evilu, čiji rođendan Capcom ove godine slavi... pa, cijele godine, lansiranjem već spomenutih next-gen verzija Resija 4, 5 i 6, ali i lansiranjem kompetitivne multiplayer pucačine smještene u Resident Evil univerzum.

"Sa lansiranjem prve Resident Evil igre, prije 20 godina, svoja vrata je otvorila ozloglašena vila koja je fanove uvela u potpuno novi svijet survival horora. Mračni hodnici i zloslutni uglovi su vodili do uzbuđenja i straha - i ostajali su godinama u sjećanju svima koji su se usudili da vide šta se krije iza idućih vrata. Ko bi uopšte mogao zaboraviti prvog zombija koji se okrenuo ka vama, ostavljajući svoj obrok iza sebe, iznenadni ulet Cerberus zombi psa kroz prozor ili čuda pisaćih mašina i malih biljaka u saksijama?" stoji u Capcomovom rođendanskom saopštenju za javnost.

Osim što će ove godine lansirati nekoliko novih i starih nastavaka Resija, Capcom će 20. rođendan svog horor serijala proslaviti i objavljivanjem serije intervjua sa developerima koji su odigrali ključne uloge u njegovom razvoju i popularizaciji - serije čiju prvu epizodu možete pronaći na ovoj adresi.

1/1