Šef razvojnog tima Telltale, Kevin Bruner, je nedavno u intervjuu za Mashable izjavio kako će njegov studio do kraja ove godine lansirati i novu sezonu epizodne avanture The Walking Dead.

Kako prenosi Eurogamer, Bruner je potvrdio kako Telltale već neko vrijeme radi na trećoj sezoni njihove zombi uspješnice, te kako će ista donijeti i neke "inovativne načine pričanja priče".

Naime, obzirom da je druga sezona The Walking Deada imala nekoliko različitih krajeva, izgleda kako Telltale ne namjerava nijedan od njih priznati kao jedini ispravan - umjesto toga, namjeravaju sve krajeve inkorporirati u priču nove sezone, iako nije poznato na koji tačno način.

"Način na koji ćemo priznati sve različite ishode odluka iz prethodne sezone je stvarno cool i neočekivan i mislim da je prilično inovativan sa aspekta pričanja priče," izjavio je Bruner.

Bruner je dodao i to kako će treća sezona biti pristupačna i potpunim novajlijama, koji nikada ranije nisu igrali The Walking Dead, ali i kako će poštovati odluke koje su igrači prošle sezone donijeli tokom nje.

"Imaćemo rješenje za svakoga o kojem još uvijek ne možemo pričati," istakao je Bruner.

1/1