Ubisoft može biti i više nego zadovoljan uspjehom svoje najnovije igre - naime, nedavno su objavili kako su prodajom The Divisiona samo u prvih pet dana zaradili čak 330 miliona američkih dolara.

Ta cifra podrazumijeva novac zarađen od prodaje fizičkih i digitalnih verzija igre, kao i njene posebne Gold Edition verzije, koja osim same igre uključuje i Season Pass kolekciju DLC-ova.

Zanimljivo je i to kako je The Division u prvih pet dana na tržištu zaradio više novca nego Activisionova najnovija FPS uzdanica, Destiny, koja je u svojoj prvoj sedmici na tržištu zaradila 325 miliona dolara. Samim tim, ovakvi prodajni rezultati The Division čine najprodavanijom novom igraćom franšizom - barem kada je prva sedmica prodaje u pitanju - ali i Ubisoftovom najprodavanijom igrom ikada (također kada je u pitanju prva sedmica na tržištu).

U Ubisoftu su zadovoljni i brojem igrača koji igru igraju istovremeno (kažu da je preko vikenda The Division u jednom trenutku igralo preko 1,2 miliona igrača), kao i brojem sati koje su svi ti igrači do sada proveli na njihovim serverima (navodno su na The Division već potrošili preko 100 miliona sati).

The Division možete zaigrati na PC-u, PlayStationu 4 i Xboxu One, a više informacija o igri možete pronaći ovdje.

1/1