Ljubiteljima RPG-a izuzetno draga ekipa iz Obsidian Entertainmenta i PC igračima dobro poznati izdavač Paradox Interactive, sinoć su na GDC-u najavili svoj novi zajednički projekat - old school RPG Tyranny.

Tyranny igrače vodi u potpuno novi fantasy svijet u kojem su se snage dobra i zla sukobile - i u kojem je zlo već pobijedilo. Kako kažu iz Obsidiana: "Rat između dobra i zla je gotov - i snage zla, koje vodi Kyros the Overlord, su pobijedile. Overlordove nemilosrdne vojske sada dominiraju svijetom, čiji stanovnici moraju pronaći svoje mjesto u ratom razorenim oblastima."

1/1

Obsidian obećava nelinearnu priču koja će igrače natjerati "da pronađu svoje mjesto u novom carstvu i da žive sa posljedicama svojih moralno nejasnih odluka", ali i priču koja će im omogućiti da upoznaju druge stanovnike iz Tyranny univerzuma, te da u njima "probude lojalnost, gađenje ili strah" dok budu putovali svijetom sa drugim podanicima spomenutog Kyrosa.

I dok smo najavu nove Obsidianove igre očekivali već neko vrijeme, moramo priznati da su nas uspjeli iznenaditi sa podatkom kako ćemo Tyranny igrati već ove godine. Štaviše, igra se već pojavila na Steamu (iako je još uvijek ne možete preorderovati), gdje su objavljeni i minimalni sistemski zahtjevi, koji uključuju:

- Intel Core 2 Quad Q9505 @ 2,80GHz / AMD Athlon II X4 840 @ 3,10GHz CPU
- 4GB RAM-a
- GeForce GTX 450 / Radeon HD 5770 GPU
- 1GB VRAM-a
- Windows 7 64-bit OS

Sve u svemu, djeluje prilično obećavajuće. Sad još samo da je ugrabiti vremena i još koji put odigrati odlični Pillars of Eternity...