Da Unity Engine definitivno nije više goluždravo pile kakvo je bio prije nekoliko godina, pokazao je najnoviji tehnološki demo kojeg su njegovi developeri objavili na Konferenciji za proizvođače igara. Demo se zove "Adam" i predstavlja mali uvod u veći animirani film napravljen na Unityju, koji će biti prikazan na Unite Europe konferenciji početkom juna.

Adam je, naravno, robot (Zašto bi bio nešto drugo? Ljudi su tako... zastarjeli). Gospon Adam je samosvjesna humanoidna mašina koja se u naletu emocija otrgne od kablova, udari glavom od pod u angsta stilu (stvarno) i počne trčati prema suncu, livadama, cvijeću i ćevapima. Osim što u svijetu ovog demoa nema cvijeća, livada, a ni ćevapa – roboti su besplatna radna snaga u vlasništvu ljudskih gospodara.

1/1

Dizajneri demoa su se potrudili u njega ubaciti sve ono što bi moglo privući potencijalne dizajnere kojima treba alternativa za Unreal Engine: fleksibilnu uništivu tkaninu, uvjerljive refleksije osvjetljenja i objekata, veliki broj visokopoligonalnih modela koji se kreću u jednoj sceni, napredno osvjetljenje i fotorealistične materijale.

Super stvar.