Jedan od meni najdražih filmova ikad je "U raljama ludila" Johna Carpentera, nadrealna hororčina sa bolesnim kreaturama, još bolesnijim likovima i uvrnutim situacijama. "Kakve sad to veze ima sa Metro 2033 filmom?", vjerovatno se pitate. E, pa, vidite, scenarista filma "U raljama ludila", Michael De Luca, radit će i na adaptaciji Metroa 2033 za filmski format.

On će se udružiti sa Stephenom L'Heureuxom, a autor knjige, Dmitrij Gluhovski, tvrdi da ovaj dinamični duo ima sjajnu ideju.

"Moja knjiga i ja smo čekali na ovo zadnjih 10 godina. Ranije sam bio vrlo oprezan oko eventualnog predavanja svog čeda hollywoodskim producentima za filmsku adaptaciju, ali sada osjećam da je ono dospjelo u prave ruke. De Luca i L'Heureux imaju sjajnu viziju za ovaj projekat i čast mi je raditi s njima." – izjavio je Gluhovski.

Ostaje da se vidi na šta će to ličiti, ali jedno je sigurno – knjiga je dovoljno mračna i inspirativna da kreativnost tima ne propadne kroz šaht. Osim toga, u slučaju da nekome bude problem zamisliti kako to sve treba izgledati u filmu, dovoljno je da pokrene izvrsnu istoimenu igru.

Podsjećamo, Metro 2033 je smješten u postapokaliptično okruženje moskovskog metroa, kojim haraju čudovišta i ljudski šljam.

1/1