Instagram je sinoć objavio kako će tokom idućih nekoliko mjeseci na svom servisu prestati prikazivati slike hronološkim redom, prenosi The Next Web. Umjesto toga, slike će biti prikazane na sličan način kao i postovi na Facebooku, odnosno redoslijedom koji odredi poseban algoritam koji će nastojati prepoznati koje slike su vam bitnije od drugih.

"Red kojim će se prikazivati slike i video klipovi u vašem feedu će biti baziran na vjerovatnoći da vam isti budu interesantni, kao i vašoj vezi sa osobom koja je objavila te slike i video klipove, ali i vremenu njihovog objavljivanja. Kako budemo počinjali sa uvođenjem ovih promjena, fokusiraćemo se na optimizovanje reda kojim se prikazuju sadržaji - svi postovi će i dalje biti tu, samo će biti prikazani drugačijim redoslijedom," istakli su iz Instagrama.

Kao razlog uvođenja ovih promjena, iz Instagrama su naveli podatak kako prosječan korisnik njihovog servisa propusti pogledati 70% svog feeda, što automatski povećava i šanse da će isti taj korisnik propustiti i neke slike koje bi mu mogle biti prilično interesantne.

1/1