Nekoliko mjeseci nakon što su u Inbox mobilne aplikacije za iOS i Android ubacili opciju Smart Reply, Google je danas objavio kako je ista sada dostupna i korisnicima Inboxa na desktopu.

Podsjećamo, Smart Reply korisnicima omogućava da brzo i jednostavno odgovore na mailove sa kratkim porukama koje je generisao sam Inbox (na raspolaganju će imati tri odgovora, od kojih mogu izabrati onaj koji im zvuči najbolje - ukoliko se već ne odluče da sami otipkaju kompletnu poruku).

"Danas ćemo lansirati Smart Reply u web verziji Inboxa. Kao i u Inbox mobilnoj aplikaciji, Smart Reply će vam uštediti dragocjeno vrijeme tako što će vam preporučiti do tri odgovora bazirana na mailovima koje dobijate. Odabirom opcije započinjete kreiranje odgovora, koji potom možete editovati ili poslati," stoji u postu objavljenom na zvaničnom Gmail blogu.

Iz Googlea su istakli kako je Smart Reply opcija zaslužna za čak 10% odgovora koje korisnici mobilne verzije Inboxa šalju svojim kontaktima, a ukoliko je i sami želite isprobati bez da posežete rukom u džep i tražite svoj smartphone, dovoljno je da se zaputite na ovu adresu.

1/1