Kada Microsoft odluči da nas ugodno iznenadi, onda nas stvarno ugodno iznenadi - naime, iz Redmonda su upravo potvrdili kako će Xbox One uskoro dobiti podršku za krosplatformski multiplayer, što će vlasnicima ove konzole omogućiti da igraju igre zajedno (i protiv) igrača na PC-u, ali i drugim konzolama.

"Uz nativnu podršku za krosplatformsko igranje između Xbox One i Windows 10 igara koje koriste Xbox Live, omogućit ćemo developerima da ubace krosplatformski multiplayer i za druge mreže. To znači da će Xbox One i Windows 10 igrači koji koriste Xbox Live servis moći da igraju igre sa igračima na drugim online multiplayer mrežama - uključujući druge konzolaške i PC mreže," istakli su iz Microsofta.

U teoriji, ovo predstavlja fantastičan potez koji bi mogao dovesti do toga da će istu igru moći zajedno igrati vlasnici PC-a, Xboxa One i PlayStationa 4. Naravno, punokrvni krosplatformski multiplayer trebaju podržati i sami developeri igara, ali i kompanije poput Sonyja i Nintenda, čije online mreže za sada ne podržavaju krosplatformsko igranje sa Xbox Liveom (vrijedi napomenuti kako PlayStation Network trenutno podržava krosplatformski multiplayer sa PC platformom, tako da se nadamo da će Sony uskoro uvesti podršku i za povezivanje sa Xbox Liveom).

Jedna od prvih igara koje će podržati krosplatformski multiplayer između Xboxa One i PC-a je genijalni Rocket League, koji se početkom ove godine našao i na našoj listi najboljih naslova iz 2015. i koji je već tada nudio podršku za PS4 - PC krosplatformski multiplayer

"Očekujte da vidite podršku za krosplatformski multiplayer između Xboxa One i PC-a u Rocket Leagueu ovog proljeća," istakli su iz razvojnog tima Psyonix, te napomenuli kako će više informacija o podršci za igranje sa drugim platformama (čitaj: Xbox One vs. PC vs. PS4) "stići uskoro".

1/1