Na nedavno održanom Cisco Partner Summitu u San Diegu, sarajevska kompanija QSS nagrađena je prestižnim "Cloud Builder Partner of the Year" priznanjem za EMEAR (Europe, Middle East, Africa, and Russia) Central regiju.

Cisco Partner nagrade predstavljaju zahvalnicu i priznanje najuspješnijim partnerima u određenim tehnologijama. Nagrade su dodijeljene kompanijama koje su demonstrirale uspješno prilagođavanje tržišnim izazovima, te koje su ponudile nova i efektna rješenja za postizanje poslovnog uspjeha njihovih klijenata.

Ovu nagradu je Isanu Selimoviću, direktoru QSS-a, tokom svečanosti održanoj za odabrane partnerske kompanije uručio Michael Ganser, Cisco direktor za Centralnu i Istočnu Evropu.

"Izuzetno je velika čast dobiti ovu prestižnu nagradu od Cisco kompanije: vodeća svjetska IT kompanija. Podatak da Cisco ekosistem broji 65.000 partnera, a da je QSS kompanija izabrana kao najuspješniji Cloud Builder partner u centralnoj EMEAR regiji, govori o vrijednosti ove nagrade", rekao je Isan Selimović.

1/1

"Ovo je prvi put da jedna bosanskohercegovačka kompanija dobije jednu ovakvu nagradu i to za tehnološke projekte koje je napravila u Bosni i Hercegovini. Time pokazujemo da BiH može biti i tehnološki lider, te se nadamo da će naš uspjeh podstaknuti i druge IT kompanije da skupa globalno pozicioniramo BiH kao izvor naprednih tehnoloških rješenja i bazu inovativnih znanja.", ističu iz QSS-a.

Pored uručenja navedene nagrade, QSS je tokom ove konferencije učestvovao i na dvije panel diskusije vezane za aktuelne svjetske tehnološke teme. Prva panel diskusija je bila na temu "It's All About Business Outcomes", dok je druga bila na temu "Microsoft and Cisco - Finding Common Ground in a World of Connected Clouds".

Za više informacija posjetite www.qss.ba ili pratite QSS kompaniju na Facebooku i LinkedInu.