Šesti Microsoft Network će se održati od 18. do 20. aprila u Neumu, ali to ste vjerovatno već znali. Nova informacija je da je upravo objavljen raspored predavanja. Konferencija učesnicima nudi 6 paralelnih smjerova  - podrška poslovanju i produktivnosti, razvojne platforme i alati, pohrana i analiza podataka, server / cloud infrastruktura i servisi, klijent platforme i uređaji, te studije slučaja. Ukupno je 84 predavanja.  

Centralne teme ovogodišnje konferencije vezane su za cloud servise i cybersecurity, sa posebnim osvrtom na lokalne okvire, tranziciju na cloud servise i predstavljanje partnerskih rješenja. Osim najboljih lokalnih i regionalnih predavača, i ove godine na konferenciji će predavati neki od najpoznatijih predavača na Microsoft konferencijama u svijetu, među kojima su Andy Malone (stručnjak za sigurnost), Thomas Maurer (cloud i virtualizacija), John Craddock (Active Directory), Martina Grom (Office 365), Toni Pohl (Office 365 razvoj), Alan Mendelevič (pokretač AdDuplex servisa za oglašavanje u aplikacijama), Andy Wigley (razvoj Windows 10 univerzalnih aplikacija) i drugi.

Tokom konferencije, bit će riječi još o Microsoft Azure, SQL Server 2016 i Office 365 platformama, hibridnim scenarijima koji podrazumijevaju upotrebu online servisa sa lokalnim rješenjima, povećanju produktivnosti i optimizaciji troškova, te rješenjima vezanim za Windows 10, infrastrukturu i sigurnost, virtualizaciju kroz Windows Server 2016, poslovnu inteligenciju, napredne baze podataka, upravljanje projektima, multi-platformski razvoj aplikacija uz Xamarin, korištenje Microsoft i open-source tehnologija, itd.

Vrijedi napomenuti da će vrhunske predavače i teme na ovogodišnjoj konferenciji pratiti i vrhunska zabava. Naime, u ponedjeljak, nakon otvaranje konferencije, učesnike konferencije razveselit će Zijah Sokolović, a u utorak, nakon dana ispunjenog kvalitetnim predavanjima, učesnike će zabaviti Tijana Dapčević.

Prijave za konferenciju su otvorene do 11.04.2016. godine, s tim da svi učesnici koji se prijave do 03.04.2016. godine, ostvaruju popust od 100 KM na cijeni kotizaciju za učešće na konferenciji koja iznosi 350 KM (plus PDV), te plaćaju 250 KM (plus PDV). Kao i prethodnih godina, Microsoft BiH je obezbjedio posebnu kotizaciju za redovne studente, kojima je omogućeno da učestvuju na najvećoj IT konferenciji u BiH za samo 50 KM (plus PDV).

Sve informacije na:
www.msnetwork.ba

 

1/1