Od sada će svi oni koji kupuju aplikacije preko Microsoft Storea morati sve kupljeno platiti konvencionalnim novcem. Naime, kompanija je ispotiha promijenila neke stavke u svojoj sekciji sa čestim pitanjima i odgovorima, u kojoj sada stoji da više neće prihvatati Bitcoin digitalnu valutu na svojoj online prodavnici.

Oni koji na svom računu još uvijek imaju određenu sumu u Bitcoinima, mogu je iskoristiti za kupovinu aplikacija, ali neće se moći opskrbiti sa više Bitcoina, niti dobiti povrat novca.

Iako iz Microsofta još uvijek nisu objasnili svoju odluku, neki smatraju da je kompanija donijela zato što možda ne postoji dovoljan broj ljudi koji kupuju Bitcoin valutom da bi to opravdalo postojanje i održavanje neophodnog koda.

DOPUNJENO: Microsoft je objavio da je informacija da se na Windows online prodavnici više ne prihvata Bitcoin greškom objavljena. Kompanija se izvinjava korisnicima, a poruku da se Bitcoin više ne može koristiti na Microsoft Storeu je već obrisala. Još uvijek nije jasno kako je došlo do ovakvog nesporazuma unutar firme.

1/1