Blizzard je krajem prošle sedmice najavio Whispers of the Old Gods, novu Hearthstone ekspanziju koja će u igru donijeti nekoliko velikih noviteta o kojima smo pisali početkom prošlog mjeseca.

No, uvođenje Standard i Wild modova nije sve što stiže u Hearthstone sa starim bogovima Warcraft univerzuma - kako prenosi Eurogamer, tu je i gomila novih karata, odnosno, ako ćemo biti precizniji, njih ukupno 134.

Kao što ste mogli pretpostaviti, Whispers of the Old Gods će se fokusirati na naslovna božanstva, koja će se u igri pojaviti u vidu posebnih karata. Jedna od njih je i C'Thun, 6/6 karta koja košta 10 mane, a koju možete dodatno ojačati sa posebnim Cultist kartama kao što su Beckoner of Evil ili Twilight Elder. Naime, ukoliko imate dotične kultiste bilo u svom špilu, ruci ili na ploči, C'Thunov battlecry će random protivnicima uz 6 poena štete, nanijeti i dodatni damage.

1/1

Iz Blizzarda su obećali kako će svi igrači koji zaigraju Hearthstone u toku promotivnog perioda nakon lansiranja ekspanzije dobiti i tri paketića sa novim kartama. I što je najbolje od svega, Blizzard garantuje kako će unutar njih dobiti i spomenutu C'Thun kartu, kao i par Cultist karata koje istu ojačavaju.

Također, kao što je to bio slučaj i sa prethodnim ekspanzijama, svi igrači koji prednaruče bundle od 50 paketića novih karata će dobiti i poseban card back uz svoju narudžbu, a to će ih i ovaj put koštati 50 USD.

Što se pak tiče datuma izlaska, Blizzard nije ništa precizirao, iako su potvrdili kako Whispers of the Old Gods možemo očekivati nekada krajem aprila ili početkom maja ove godine.