Živimo u vremenu u kojem nas razvojni timovi i samostalni developeri svakog dana zasipaju sa bezbroj novih igara, zbog čega i ne čudi što mnoge od njih, htjeli mi to ili ne, jednostavno bacimo u drugi plan. No, tu i tamo će se naći i naslov čija će nam najava privući paćnju u rekordnom roku, a jedan od takvih je i Furi, izometrijska akcija sa soundtrackom koji potpisuje maestro retro electro/synthwave scene - Carpenter Brut.

A obzirom da Carpentera naprosto obožavamo (ipak je njegova muzika podloga najboljim Hotline Miami 2 nivoima), Furi nam je u kratkom roku skočio na vrh liste najočekivanijih naslova godine. Naravno, tome doprinosi i obećavajući gameplay, koji će se fokusirati na akciju i borbu sa opasnim bossovima, koji će od nas zahtijevati pažnju, strpljenje i brze reflekse.

1/1

Osnove borbe bi trebale biti jednostavne za naučiti, ali teške za usavršiti, a iz razvojnog tima The Game Bakers tvrde kako će kontrole biti minimalističke (tu su tek napad katanom, pucanje iz pištolja, izmicanje protivničkim napadima i pariranje istim), te kako će svaki boss testirati naše vještine na različite načine (neki će se recimo fokusirati na borbu na blizinu, dok će drugi bossovi tražiti kombinovani pristup i napadanje iz blizine, ali i iz daljine).

I dok će igra nesumnjivo biti ugodna za uši zahvaljujući Carpenteru, izgleda kako će biti ugodna i za oči, sa jednostavnom, ali stilizovanom grafikom.

Furi izlazi nekada ove godine, a biće dostupan u verzijama za PlayStation 4 i PC.