Jedan od osnivača YouTubea, Steve Chen, upravo je lansirao svoj novi projekat: Nom.com, mrežu ljubitelja hrane koji mogu gledati i kreirati vlastite kuharske emisije. Kuharske majstorije je moguće emitovati i putem live streama na sajtu, koji ima i iOS aplikaciju.

Pored edukacije i uživanja u kulinarskim sposobnostima, kako profesionalaca, tako i običnih korisnika, Nom omogućuje i komentarisanje postova te praćenje njihovih trenutnih posjetilaca. Živi prenosi koji se još uvijek nisu emitovali izlistani su sa datumom i tačnim vremenom svog početka, a ukoliko želite kuhati paralelno sa njima, možete se registrovati i u komentarima pitati kuhara koji sastojci će vam trebati.

Nakon registracije, preko menija u gornjem desnom uglu, također možete pokrenuti svoj kuharski kanal i pregledati vlastite streamove, koji se ovdje zovu Nomcasti.

Posjeta sajtu, međutim, brzo otkriva da na njemu ima još dosta da se radi – videi se ponekad predugo otvaraju, a i sam video player je poprilično kljakav.

Chen najavljuje da će Nom.com biti partner značajnim kulinarskim događajima, koji će se na sajtu uživo prenositi, pa se nadajmo da će njegov tim zbog toga brzo ispolirati platformu.

1/1