Nakon što završimo Uncharted 4 i nekih desetak dana prije nego se zarazimo Overwatchom, dobićemo priliku da zaigramo i četvrti nastavak Dooma, koji je danas dobio i novi multiplayer trailer.

Kao što i sami možete vidjeti, multiplayer akcija djeluje relativno brzo i zabavno - tu su krvlju okupane mape, kojekakvi demoni čijim ubijanjem se igrači i sami mogu pretvoriti u jednog od njih, old school power-upovi poput quad-damagea, ali i neki noviteti kakve možda i niste očekivali od Dooma, poput recimo ogromnih energetskih štitova i hologramskih kopija igrača sa kojima je moguće zbuniti protivnike.

Old school meets new school? Saznaćemo u maju

Osim novog trailera, Bethesda je objavila i nešto više detalja o beti koju će uskoro moći zaigrati svi koji su dobili Doom beta kodove kupovinom Wolfenstein: The New Ordera - naime, zatvoreni beta test će početi 31. marta i trajaće do 3. aprila, a ukoliko želite provjeriti da li i sami možete učestvovati u istom, zaputite se u ovom smjeru.

Beta će igračima omogućiti da isprobaju Team Deathmatch i Warpath multiplayer modove na dvije mape iz finalne igre - Heatwaveu i Infernalu.

Doom stiže na PC, PS4 i Xbox One 13. maja ove godine.

1/1