Pandora na svoj servis uvodi novi alat koji će muzičarima omogućiti da snimaju audio poruke i dijele ih sa fanovima instantno, koristeći pri tome samo svoje smartphone.

Riječ je o alatu naziva AMPcast, koji će od danas biti dostupan samo odabranoj grupi umjetnika, pošto je u fazi beta testiranja. Međutim, Pandora obećava da će u toku narednih nekoliko mjeseci alat postati dostupan i svim ostalim umjetnicima koji koriste usluge ovog poznatog servisa za streaming muzike. Preko ovih poruka muzičari mogu svojim followerima slati razna obavještenja o datumima novih koncerata ili novim albumima, a njihove poruke će se automatski puštati fanovima dok ovi preko servisa slušaju neku njihovu pjesmu.

Treba napomenuti da je Pandora već ranije imala nešto slično ovom alatu, Artist Audio Messaging, koji je muzičarima također omogućavao da snimaju i dijele audio poruke sa svojim fanovima, s tim što su ranije ove poruke morale biti snimljene u studiju, dok je sa novim alatom sve moguće odraditi preko smartphonea.

1/1