Već neko vrijeme Frogwares, razvojni tim koji nam je podario najbolju Sherlock Holmes igru ikada, radi na avanturi smještenoj u Lovecraftov svijet. Sada je studio otkrio da se igra zove The Sinking City, te da se radi o najvećoj avanturi koju su ikada napravili.

Naime, The Sinking City će biti smješten u otvoreni svijet, u kojem će vam biti dopušteno nelinearno detektivsko istraživanje raznih bolesnoća koje se javljaju samo u Lovecraftovim pričama i lovecraftovskim svjetovima. Konkretno, valja vam otkriti uzroke misteriozne poplave '20-ih godina prošlog stoljeća u gradu u Massachusettsu.

Za detektivski aspekt znamo da će biti odličan, jer se Frogwares specijalizovao u njegovom razvoju, ali studio još uvijek stoji na klimavim nogama kada je u pitanju dizajn takozvanih otvorenih svjetova. Nadajmo se da će The Sinking City biti istinski velika i dinamična igra, jer su rijetki takvi naslovi s lovecraftovskim horor settingom.

Više detalja o ovoj igri razvojni tim planira otkriti ovog mjeseca, na konferenciji za proizvođače igara, GDC-u, gdje će prikazati i njen demo.

1/1