I dok čekamo Googleovu ovogodišnju I/O konferenciju, koja se održava u maju i tokom koje se očekuje predstavljanje nove verzije Androida, webom su već počele kružiti raznorazne glasine. A najnovije od njih tvrde kako će Android N donijeti i redizajniranu System Settings sekciju.

Naime, kako javlja Android Police, novi izgled System Settings sekcije u Googleovom mobilnom OS-u će na vrhu imati traku sa top-level sistemskim opcijama, ispod koje će biti smještena Do Not Disturb opcija i padajući meni, iz kojeg će se moći aktivirati drugi modovi.

Pored toga, linije koje su razdvajale pojedinačne elemente unutar određenih sekcija u opcijama (npr. linije između Wi-Fi, Bluetooth i Data Usage opcija unutar Wireless & Networks sekcije) su postale stvar prošlosti, a pojedinačni elementi će sada ispod svog naziva prikazivati i određene informacije (npr. odmah ispod naziva Wi-Fi opcije ćete pronaći informacije o bežičnoj mreži na koju ste trenutno konektovani).

Tu je i tzv. "hamburger" meni, koji će omogućiti navigaciju između različitih sekcija u opcijama, a koji će se prikazivati ukoliko budete skrolali opcije kako bi pristupili sekcijama koje nisu u njihovom vrhu.

Na sajtu Android Police ističu kako su screenshotovi koje su objavili zapravo njihove ilustracije, bazirane na pravim Android N screenshotovima koje su imali priliku vidjeti.

Više informacija o mogućim promjenama u izgledu System Settings sekcije koje donosi Android N možete pronaći na ovom linku.

1/1