Ukoliko ste jedan od miliona vlasnika PlayStationa 4, a ne znate šta bi igrali ovog vikenda, imamo par prijedloga za vas:

Prijedlog prvi - Uncharted 4: A Thief's End

Sony i Naughty Dog su za nadolazeći vikend najavili novi beta test multiplayer segmenta Uncharteda 4, koji će ovaj put biti dostupan svim zainteresovanim igračima (za razliku od decembarske bete, koju su mogli zaigrati samo vlasnici Nathan Drake Collectiona). Štaviše, za igranje bete vam neće trebati ni PlayStation Plus pretplata.

Nova Uncharted 4 multiplayer beta će donijeti tri mape i biće dostupna od petka, 4. marta, pa do nedjelje, 7. marta. Betu možete već sada downloadovati na svoj PlayStation 4, a dok budete čekali petak, svakako bacite pogled i na novi Uncharted 4 Story Trailer, koji je Sony objavio prije nekoliko dana:

Boom

Prijedlog drugi - Hitman

Ukoliko Uncharted nije vaš tip igre, ili ako ste jedan od onih igrača koji preferiraju singleplayer naslove, zašto ovog vikenda ne bi na svom PlayStationu 4 zaigrali betu novog Hitmana?

Naime, Square Enix i IO-Interactive će od 4. do 7. marta održati novu Hitman betu, koja će - kao i prethodna - igračima omogućiti da isprobaju dvije tutorial misije iz nove avanture Agenta 47. No, za razliku od prošle bete, koja je bila dostupna isključivo onima koji su igru već preorderovali, u novoj će moći učestvovati svi PlayStation Plus pretplatnici.

A kada već pričamo o novom Hitmanu, red bi bio skrenuti vam pažnju i na najnoviji trailer za igru, u kojem ćete vidjeti kako neke poznate, tako i neke potpuno nove lokacije:

Shhh

Usput, prije nego zaboravimo - premijerna epizoda novog Hitmana stiže na PS4, PC i Xbox One već iduće sedmice (tačnije, 11. marta), dok je Uncharted 4 nedavno odgođen, tako da ga ipak nećemo igrati krajem aprila, već nekoliko sedmica kasnije (tačnije, 10. maja).

Više detalja o oba navedena naslova, kao i snimke njihovog gameplaya, ali i druge trailere, možete pronaći na ovom i ovom linku.

1/1