Većini ljudi na pamet padaju godine i decenije obrazovanja i usavršavanja kada im spomenete učenje programiranja. Ipak, Pluralsightov web sajt za programersku edukaciju, Code School, smatra da nije naodmet ponuditi kvalitetne besplatne interaktivne lekcije iz programiranja svim zainteresovanim developerima i wannabe developerima na 55 sati.

Za to vrijeme, koje počinje 4. marta u 11 sati navečer, Code School će ukinuti plaćenu opciju za sve lekcije, što znači da ćete imati slobodu da naučite sve što možete i želite savladati tokom dva dana.

Zašto je ovo bitno? Pa, između ostalog, Code School se ističe po tome što vas programiranje uči kroz rad – dakle, kroz rješavanje problema. Da, to znači da je zaista i moguće brže naučiti određene stvari na ovom sajtu.

Sajt nudi lekcije iz Rubyja, Pythona, Javascripta, Gita, database lekcije, HTML/CSS lekcije te lekcije iz razvoja iOS aplikacija. Sve one inače koštaju 30 dolara mjesečno, s tim da je omogućeno i kreiranje besplatnog accounta radi isprobavanja servisa.

Na ovom linku se možete prijaviti i pronaći dodatne informacije o besplatnom vikendu.

1/1