Vrijeme je da počnemo štediti za Xbox One

Jedna od zanimljivijih Xbox One ekskluziva, Sunset Overdrive, do jučer je predstavljala više-manje potpunu misteriju. Sve što smo znali o igri se baziralo na kratkom CGI traileru objavljenom prošle godine na Microsoftovoj E3 pressici, da bi najnoviji trailer konačno prikazao i sam gameplay, koji na naše oduševljenje predstavlja ludu kombinaciju platformera i pucačine iz trećeg lica.

A obzirom da na igri radi Insomniac Games, studio najpoznatiji po svojim PlayStation ekskluzivama kakve su Ratchet & Clank i Resistance, možete biti sigurni kako će oružja u igri biti nesvakidašnja - trailer je dao naslutiti kako ćemo se igrati sa raznim bacačima kugli za kuglanje i LP ploča, a biće tu i eksplozija na kojima doslovno piše BOOM (ne šalimo se - obratite pažnju na "atomsku gljivu" u traileru), raznolikih protivnika koje ćemo tamaniti u stotinama, ali i skillova poput onog sa kojim ćemo prizivati mini tornado. I sve to u neobičnom i šarenom post-apokaliptičnom open world svijetu, kroz koji ćemo se kretati trčeći po zidovima, odskakujući od automobile i jureći po ogradama u maniri Tony Hawka (samo bez skateboarda), ali i "vozeći" se raznim sky-rails šinama poput onih u zadnjem Bioshocku.

1/1

Uostalom, pogledajte i sami - mi smo ostali oduševljeni i već razmišljamo o kupovini novog Xboxa, koji bi sa Sunset Overdriveom konačno mogao dobiti pažnje vrijednu ekskluzivu. Još ako Microsoft na E3-u najavi i onu na kojoj navodno već neko vrijeme radi Platinum Games...