Sony je objavio kako sutra kreće zatvoreni beta test novog PS4 firmwarea, kodnog imena Musashi i brojčane oznake 3.50, koji donosi nekoliko jako zanimljivih noviteta.

Najveći od njih je svakako Remote Play podrška za PC i Mac računare, odnosno mogućnost igranja PS4 igara koje imate u svojoj kolekciji na PC-u. Remote Play će funkcionisati kao i na PS Viti i Sonyjevim Android uređajima - igru koju želite igrati morate imati instaliranu na PlayStationu 4 (ukoliko je u pitanju igra na disku, sam disk mora biti u konzoli), nakon čega je možete daljinski pokrenuti i zaigrati na svom PC-u ili Macu.

I dok Remote Play neće biti dostupan tokom bete, testeri će moći isprobati neke od drugih noviteta koje donosi Musashi - novitete poput notifikacija koje ih obavještavaju kada neko od PSN prijatelja dođe online, Appear Offline opcije, ili recimo olakšane organizacije multiplayer sesija, zahvaljujući User Scheduled Event opciji.

Pored toga, Musashi donosi i podršku za live streaming gameplaya na Dailymotion video servisu, kao i olakšan menadžment save fajlovima uploadovanim na cloud.

Za sada nije poznato kada će Musashi postati dostupan krajnjim korisnicima, ali ako je suditi po prethodnim verzijama firmwarea i njihovim beta testovima, nećemo ga morati dugo čekati.

1/1