Nakon što su objavili kako će njihova velika Xbox One ekskluziva Quantum Break stići i na PC, iz Microsofta su sada potvrdili kako će na Windows platformi - i to isključivo na Windowsu 10 - objaviti i free-to-play verziju svoje automobilske simulacije Forza Motorsport.

PC verzija Forze 6 nosi naziv Forza Motorsport 6: Apex i donosi 12 tematskih dešavanja, 63 automobila i 20 staza na 6 lokacija, a prema riječima razvojnog tima, iako će ih nuditi igračima, neće biti u potpunosti fokusirana na mikrotransakcije, prenosi Eurogamer.

1/1

Osim toga, iz Turn 10 Studiosa su za IGN izjavili kako će idući nastavci njihove igre biti simultano razvijani za Xbox One i PC, iako nisu precizirali da li ćemo na PC-u igrati i nove nastavke open world Forze Horizon, na kojoj radi drugi razvojni tim.

A kada se već dotičemo PC verzija Microsoftovih igara i donedavnih Xbox ekskluziva, vrijedi spomenuti kako je danas na Windows Storeu objavljena i Windows 10 verzija Gears of War: Ultimate Editiona, kao i to da je Phil Spencer iz Microsofta izjavio kako bi Microsoft mogao početi nadograđivati hardver svoje konzole i prije početka iduće generacije, time pretvarajući Xbox One u svojevrsni PC sa zaključanom arhitekturom. No, ostaje da se vidi da li će to zaista i uraditi i koliko će taj potez uopšte biti pametan.

Bilo kako bilo, ono što za sada znamo je kako će Forza Motorsport 6: Apex na PC stići na proljeće ove godine.