Tužba asocijacije muzičkih izdavača u SAD-u (RIAA) te Sonyja, Warnera i Universala protiv administratora sajta MP3Skull urodila je plodom – okružni sud u Floridi odredio je da sajt plati 150 hiljada dolara po svakoj od 148 pjesama za čije piratiziranje se sajt tereti. Ukupno, to je oko 22 miliona dolara. Podsjećamo, MP3Skull je web sajt za pretraživanje i besplatni download piratizirane muzike u MP3 formatu.

Pored plaćanja novčane kazne, MP3Skull mora predati i svoje domene, odnosno ugasiti se. Međutim, različite verzije sajta su se proteklih dana nastavile pojavljivati na različitim adresama. Jedna od njih je i MP3Skull.yoga, ali je u vrijeme pisanja teksta bila nedostupna.

Ono što je posebno zanimljivo jeste činjenica da se administratori sajta, za koje se nagađa da su Rusi, nisu nikada pojavili na sudu i zapravo su ignorisali sve prijetnje, zahtjeve i pozive izdavača i suda. Na osnovu toga se pretpostavlja da RIAA, Universal, Sony i Warner zapravo nikada neće ni dobiti navedenu odštetu.

1/1