Ako bi morali istaći na šta nas sve Dark Souls asocira, na listi bi se svakako našli vrhunski gameplay, predivna gotička arhitektura, maestralan level i art dizajn, kao i kojekakvi srednjevjekovni oklopi i oružja. No, ono što se sasvim sigurno ne bi našlo ni blizu liste je muzika iz 80-ih godina prošlog stoljeća.

Ok, istini za volju, Dio u spotu za Holy Diver paradira okolo sa mačem i prolazi kroz nešto nalik na maglovita vrata kakva nas u Dark Soulsu vode ka novim bossovima, ali nije u tome poenta. Vidite, kada na YouTubeu ugledate novi trailer za Dark Souls III, posljednja stvar koju bi u njemu očekivali je pjesma True Colors od Cyndi Lauper, u izvedbi Richiea Kohana i Faux Fix.

1/1

A ukoliko se pitate zašto smo se toliko fokusirali na muziku i zašto ne spominjemo druge elemente trailera... pa, odgovor je vrlo jednostavan - želimo da nas igra iznenadi novim neprijateljima, lokacijama i gameplay trikovima, tako da trailer uopšte nismo ni pogledali. Ali hej, barem znamo da True Colors u ovoj izvedbi zvuči prilično neobično!

Anyways, Dark Souls III stiže na PS4, PC i Xbox One 12. aprila ove godine, a ako budemo imali sreće, opravdaće naša velika očekivanja i činjenicu da smo igru početkom godine uvrstili na listu najočekivanijih naslova u 2016.