Android verzija Adobe Lightrooma je ove sedmice postala bogatija za nekoliko opcija koje bi mogla obradovati njene brojne korisnike - kako prenosi The Next Web, Lightroom 2.0 za Android donosi punokrvni interfejs za korištenje kamere, zajedno sa opcijama za podešavanje blica, balansa bijele boje i kontrole zatvarača objektiva. A ukoliko vam ni to nije dovoljno, tu je i podrška za snimanje fotografija u RAW formatu.

I dok brojne druge Android aplikacije omogućavaju snimanje RAW fotografija, prednost koju novi Lightroom nudi korisnicima je ta da u jednoj aplikaciji mogu snimiti RAW fotografiju, te je odmah potom obraditi, bez potrebe da se petljaju sa više različitih aplikacija i editora fotografija.

Uz to, Lightroom 2.0 donosi i nekoliko preseta, koje je moguće aktivirati tokom snimanja fotografija, a čije efekte na fotografiju je moguće vidjeti i u vidu previewa prije njihovog snimanja (čak i kada ih snimate u RAW formatu).

I, kao šlag na tortu, tu je još nekoliko novih opcija, poput Split TOninga, Dehazea i Target Adjustment Toola, o kojima nešto više informacija možete pronaći na Google Playu, odakle možete i skinuti novu verziju Lightrooma.

1/1