U svom zvaničnom blog postu, Facebook je objavio da razvija novu tehnologije koja će doprinijeti tome da video u virtuelnoj realnosti izgleda još bolje nego sada, a njihov prvi korak ka tome svojevremeno bilo je uvođenje videa od 360 stepeni.

Sada kompanija planira implementirati svoju tehnologiju video streaminga od 360 stepeni na Samsungovom Gear VR-u, što će uraditi u roku od narednih nekoliko sedmica.

Međutim, Facebook se ne planira zaustaviti samo na ovome. U postu stoji i to da je oformljen Social VR tim čiji je zadatak da "istražuje budućnost društvene interakcije u virtuelnoj realnosti", što znači da možemo očekivati još varijacija na ovu temu od kompanije.

Ova obavijest dolazi u sklopu najnovijeg govora Marka Zuckerberga na MWC-u, u kojem je direktor Facebooka pričao o partnerstvu sa Samsungom, koje će im omogućiti da na svoju platformu donesu VR iskustvo.

"Uskoro ćemo živjeti u svijetu u kojem svako ima mogućnost da dijeli i iskusi čitave događaje baš kao da se nalaze na njima u stvarnosti." - rekao je Zuckerberg na Samsungovom jučerašnjem Unpacked događaju.

1/1