HP nas je ove godine odlučio iznenaditi - dok se druge kompanije na Mobile World Congressu fokusiraju na Android, oni su u Barselonu stigli sa svojim novim Windows telefonom. I to ne bilo kakvim Windows telefonom, već uređajem vrhunskih specifikacija, što nas čudi još i više kada u obzir uzmemo sve slabiju i slabiju prodaju telefona baziranih na Microsoftovom mobilnom OS-u.

Anyways, HP-ov novi Windows 10 telefon nosi naziv Elite x3 i donosi zaista elitne specifikacije - tu su 6-inčni Quad HD ekran, quad-core Snapdragon 820 procesor, 4GB RAM-a i 64GB memorije za pohranu podataka, koju je moguće proširiti na 2TB upotrebom microSD memorijskih kartica.

A ukoliko vam ni to nije dovoljno, Elite x3 donosi i 16MP glavnu i 8MP selfie kameru, čitač otisaka prstiju, USB-C konektor i bateriju impresivnog kapaciteta od čak 4.150 mAh. I, kao šlag na tortu, telefon je još i vodootporan.

Naravno, uz ovakve specifikacije smo mogli i očekivati da će Elite x3 podržavati i Continuum, odnosno opciju da ga povežete sa posebnim baznim stanicama i tako pretvorite u svojevrsni Windows 10 PC.

Za sada nije poznato kada će HP lansirati Elite x3 na tržište, niti koliko će novca isti koštati.

1/1