Domaća IT kompanija i pružaoc cloud usluga, QSS, na Cisco Live konferenciji u Berlinu demonstrirala je svoja inovativna cloud i Internet of Things rješenja. Radi se prije svega o Microsoft Azure platformi implementiranoj u QSS-ovom vlastitom data centru na Cisco cloud arhitekturi, ali tu su i druge usluge koje firma nudi u svom cloud portfoliju.

Naša kompanija je na Cisco Liveu dobila udarni termin u trajanju od dva sata, a velika posjećenost i zainteresovanost publike rezultirala je mnogobrojnim pitanjima i pozitivnim komentarima. 

Zanimanje za QSS-ova rješenja pokazao je i Ciscov tehnološki direktor, Zorawar Biri Singh, koji je posjetio QSS-ov prostor za prezentaciju i izrazio veliki interes za inovativnu QSS Internet of Things platformu.

1/1

Konferencija je inače okupila vodeće globalne IT kompanije, Cisco partnere i korisnike Cisco tehnologije, s tim da je QSS jedina kompanija iz Bosne i Hercegovine koja je učestvovala na njoj.

Na QSS-ovoj Facebook stranici se nalaze fotografije sa Cisco Livea, dok u videima ispod možete pogledati najzanimljivije momente konferencije: