Half-Life ekspanzija Opposing Force je, prema mišljenju vašeg autora (a vjerujem da ćete moći naći još istomišljenika) najbolja ekspanzija ikad za neki FPS. Vrijedni 25-godišnji nezavisni dizajner Richard Seabrook, uz blagoslov Valvea objavio je FPS po imenu "Prospekt", koji se nadovezuje na priču iz Opposing Forcea i stavlja vas u ulogu marinca Adriana Shepharda koji svoju avanturu započinje u Nova Prospekt zatvoru.

Prospekt je napravljen na Source engineu i ne zahtijeva Half-Life 2 te sadrži 13 nivoa koji su, u Half-Lifeovom stilu, ravnomjerno popunjeni zagonetkama i krvavom akcijom. Tu su također i poboljšani specijalni efekti, kao i dorađena vještačka inteligencija protivnika.

1/1

Minimalna konfiguracija za pokretanje ne krije nikakva iznenađenja: dvojezgreni procesor, Windows XP, 1GB RAM-a za XP i 2GB RAM-a za Vistu i novije OS-ove, DX9 grafička kartica sa 128MB VRAM-a te 12GB prostora na disku.

Osim što je old-school tematike, Prospekt ima i old-school cijenu od 10 eura. Ono što nije old-school je njegova dužina, tj. kratkoća, budući da ćete iz njega izvući sličan broj sati kao i iz Half-Life 2: Episode Onea.

Steam stranicu igre posjetite ovdje.