Otprilike u isto vrijeme kada je Microsoft objavio kako planiraju obogatiti svoj mail servis sa nekoliko novih opcija, Google je objavio kako će Gmail od sada biti moguće koristiti i sa određenim adresama drugih e-mail provajdera - uključujući i @outlook.com.

"Tokom protekle godine, unutar Gmail aplikacije na Androidu ste mogli pristupiti svojim e-mailovima sa drugih servisa, poput Yahoo! Maila ili Outlook.com-a. Od korisnika ove usluge smo dobili koristan feedback, a mnogi od vas bi željeli sa tim drugim accountovima koristiti neke od Gmailovih naprednijih opcija, poput zaštite od spama i organizacije inboxa. No, vjerovatno ne želite mijenjati svoju e-mail adresu. Shvatamo to u potpunosti," istakli su iz Googlea, te dodali:

"Počevši od danas, ako koristite Yahoo! Mail ili Hotmail, odnosno Outlook.com, bićete u mogućnosti da gmailificirate svoj inbox. Gmailify povezuje vaš postojeći e-mail account sa Gmailom, tako da sa njim možete koristiti sve napredne funkcije - zaštitu od spama, mogućnost organizacije inboxa, pa čak i Google Now kartice bazirane na vašem mailu."

Sve što korisnici trebaju uraditi ako žele povezati svoje Yahoo! Mail, Hotmail ili Outlook.com accounte sa Gmailom je da unutar Gmail Android aplikacije uključe Gmailify (detaljne upute potražite na ovom linku), nakon čega se u bilo kojem trenutku mogu predomisliti i ponovo razdvojiti svoje mailove, te im nastaviti pristupati unutar Gmail aplikacije bez korištenja Gmailify opcija.

1/1